Lezers over OneWorld

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een jaar geleden stapte OneWorld magazine over van gratis naar een eerlijke prijs. Mede dankzij onze trouwe lezers die mee overstapten en alle nieuwe abonnees, kijken we terug op tien prachtige nummers met onderwerpen als fair fashion, de macht van de supermarkt, groen geld en grenzeloze liefde. De redactie bedankt alle lezers voor hun betrokkenheid en wenst iedereen veel leesplezier het komende jaar!

Janny Poley

Janny Poley, Den Haag

“Ik waardeer de manier waarop in OneWorld globale verbanden worden gelegd en maatregelen ter verduurzaming van landschappen en handelsketens aan elkaar worden gekoppeld.”

 

Femke Brand

Femke Brand, Amsterdam

“Elke keer lees ik OneWorld van A tot Z; goede thema's en onderzoeksjournalistiek, afgewisseld met grappige, kritische, of ontroerende columns en praktische, positieve tips om zelf duurzamer te leven. Het vluchtelingennummer vond ik kritisch, diepgravend en persoonlijk. Eigenlijk zoals ik het gewend ben!”

WimPlantenga

Wim Plantenga, Rijswijk

“Wat ik mooi vind aan One World is dat het je inderdaad het gevoel geeft dat we in één wereld leven. Het laat niet alleen zien hoe onrechtvaardig het er vaak aan toe gaat, maar ook hoe bemoedigend allerlei mensen bezig zijn de aarde een beetje beter te maken.”
 

Piet Looise

 

Piet Looise, Gorssel

“Artikelen in OneWorld hebben altijd een breed perspectief. Het gaat over ver weg en dichtbij. Het gaat over andere culturen en onze cultuur. Ik vind daarom ook de artikelen interessant die gaan over het persoonlijke leven van mensen in verre windstreken. Het relativeert ons bestaan hier in Nederland.”

Corine Oudewaal

Corine Oudewaal, Amstelveen

“OneWorld bepaalt zijn eigen agenda. Alle werelddelen komen aan bod, de thema's zijn informatief en verfrissend! Het is een goede mix van mens en natuur. Voor mij is het een goede aanvulling op de krant.”

ErikKool

Erik Kool, Rozendaal

“Mijn eerste baan was het bouwen van een scholencomplex in Botswana in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Sinds mijn jaren in Afrika heb ik mijn belangstelling voor dat continent en andere landen en culturen behouden. One World geeft positieve informatie over de problemen en ontwikkelingen in onze wereld.”

Marjon Beltman-Kuijlenburg

Marjon Beltman-Kuijlenburg, Emmen

“Toen ik 18 jaar was, was ik actief lied van de Wereld Federalisten Nederland. Hun motto was: ‘Eén wereld of geen wereld.’ Ik voel me wereldburger. ‘One World’ geeft goede informatie over allerlei ontwikkelingen, leest plezierig en maakt me blij.”

 

BrunoKoren

Bruno Koren, Amsterdam 

“Het is het enige tijdschrift dat ik ken waar ik nooit, bij geen enkel artikel of rubriek denk ‘dit gaat nergens over’. En OneWorld is daarnaast ook gewoon een leuk, hip en heel mooi tijdschrift.”

Ton van der Vegt

Ton van der Vegt, Uden

"Ik lees alle artikelen met enthousiasme. De onderwerpen die in het blad OneWorld worden gepubliceerd zijn professioneel onderbouwd en vaak gebasseerd op de kennis en ervaring van deskundigen en hulpverleners ter plaatse."
 

Cees Herijgers

Cees Herijgers, Klimmen

“OneWorld intrigeert mij met zijn verrassende kijk op wereldse toestanden, zoals dat verhaal van Yasmina Aboutaleb bij haar aankomst in Israël in het septembernummer.”

 

Giselle Schellekens

Giselle Schellekens, Nijmegen

“Artikelen van OneWorld, zetten mij aan tot denken. Denken aan situaties die mij meestal onbekend zijn, denken aan problemen die mij meestal onbekend zijn en denken aan oplossingen die mij meestal onbekend zijn. Dat denken beïnvloedt mijn doen, en hopelijk kan ik zo een beetje beter doen.”

 

Hein van der Meulen

Hein van der Meulen, Leeuwarden

“In OneWorld staan artikelen die (vaak) een andere kijk geven op het leven in verre landen maar ook in onze naaste omgeving. Dat stemt tot nadenken en dat is nodig want wij menen in Nederland vaak dat de rest van de wereld aan onze normen en waarden moet voldoen.” (op de foto met kleinzoon Chanel uit Kameroen)

Judith Baart

Judith Baart, Utrecht

“Als eerstejaars student Antropologie begonnen met een abonnement op IS. Inmiddels werk ik al jaren in de ontwikkelingshulpsector en daar hoort OneWorld gewoon bij.” 

 

Rob Bruning

Rob Bruning, Buurmalsen

“OneWorld geeft mij een andere kijk op de wereld. Een voorbeeld is de rubriek Dag uit het leven van. Thema-artikelen (Van wie is de Zee) zijn inhoudelijk sterk en de opiniestukken veelzijdig.  Marcel en Jan-Dirk zorgen voor gezonde relativering met hun humoristische beschrijvingen van bijeenkomsten van mondiale Nederlanders.”

Maarten Steenbeek

Maarten Steenbeek

“Dit magazine moet op elke school een begin van de dag zijn! Van megabuien en spijkerbroeken tot ons kraanwater – OneWorld Water laat zien hoe we tot de laatste druppel verbonden zijn met de rest van de wereld. Dus wees bewust en denk na hoe wij deze wereldrijkdom voor het leven kunnen behouden, zonder dat wij er buiten adem doorheen rennen.”

 

Wim den Hartog

Wim den Hartog, Amersfoort

“OneWorld verbindt de werelden waarin ik leef. Ik woon in Nederland en werk voor de hulporganisatie Dorcas. Dorcas werkt in Oost-Europa, het MiddenOosten en Oost-Afrika. Tot drie jaar geleden woonde ik in het Midden Oosten. Zo is One World mijn plaatselijke krant.”

 

Sylvia Klop

Sylvia Klop, Sliedrecht

“Het magazine brengt in beeld wat andere media niet doen: achtergrondartikelen over duurzaamheid en de directe impact van klimaatverandering. Het klimaatdossier uit het novembernummer van 2015 is me bijgebleven. Zeker door de foto's uit de serie 'Drowning World'. Ik vind het belangrijk dat de verhalen van klimaatslachtoffers en klimaathelden worden verteld, daarom ben ik abonnee.”
 

Henk Kroeze

Henk Koeze, Naarden

“Mijn werk als adviseur  –  als vrijwilliger –  voor maatschappelijke organisaties (sesamacademie.nl) is net zo boeiend en maakt mij net zo enthousiast als de artikelen in OneWorld, zoals het interview met Kellie Liket 'Meten, meten, bedrijven doen het niet'.”

 

Willem van Sermondt

Willem van Sermondt, Amsterdam

“OneWorld is het ideale platform om onze jongeren die zich voorbereiden op internationaal vrijwilligerswerk kritisch te laten nadenken over hun rol ter plaatse en in Nederland. Kritisch waar het moet, hoopvol waar het kan.”

 

Jan Werschkull

Jan Werschkull, Lelystad

“OneWorld biedt een scala aan artikelen over eerlijke handel, ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en zelfredzaamheid, goed leesbaar gebracht. Wij moeten de aarde respectvol en zo compleet mogelijk doorgeven aan onze kinderen en kinderen elders in de wereld. We moeten duurzaam omgaan met de natuur en duurzaamheid verder invoeren in landbouw en energie-gebruik. OneWorld kan bij discussies hierover inspireren!” 

Linda van Leuken

 

 

Linda van Leuken, Sittard

“OneWorld geeft een open blik op de wereld. Dankzij verhalen van journalisten over de hele wereld lees ik over landen en plekken waar ik zelf niet kom. De artikelen over foute mode en schone kleding in nummer 7 vond ik erg goed.”

 

 

Henk Penseel

Henk Penseel, Naarden

“OneWorld maakt je bewust van dingen die scheef zitten en zet je aan tot denken, dingen anders doen die de wereld een beetje leefbaarder maken door artikelen te lezen en de weetjes tot je door te laten dringen, zoals: we kopen 2x zoveel kleding als 15 jaar geleden.”

Therese van der Puil

Therese van der Puil, Rotterdam

“Als vrijwilliger voor SNV heb ik in Brazilië in de gezondheidszorg gewerkt. OneWorld lees ik al vanaf het begin, toen het nog Onze Wereld heette. Waarom? Gewoon omdat ik mij betrokken voel bij alles wat zich in onze wereld afspeelt, met name de ‘derde wereld’. OneWorld vertelt altijd een goed verhaal. Daarom dus! Voor mij altijd "OneWorld".”

Theo Schoutsen

Theo Schoutsen, Beuningen (Gld)

“Verbonden zijn en leren van de wereld om ons heen.”

 

Els Happel

Els Happel, Poeldijk

“Al sinds mijn studietijd (Culturele antropologie en niet-westerse Sociologie in Leiden) ben ik abonnee. Mede door mijn stage in Ecuador en andere reizen buiten Europa ben ik altijd benieuwd gebleven naar verhalen en achtergronden buiten het ‘wereldnieuws’. En naar fotoreportages, ik herinner mij er een over huisvesting. Op de foto een vrouw die stralend haar huisje van binnen liet zien, dat ze had versierd met knipsels uit tijdschriften. In onze ogen misschien een krot, voor haar haar trots.”

Gerard van Dijk

Gerard van Dijk, Huissen

"One World" geeft enig zicht op ANDERS (zaken die niet bovenkomen in de overheersende gebruikelijke massamedia) en over ELDERS (niet ons eigen plekje, maar waar we bewust of onbewust, actief danwel inactief toch mee te maken hebben).”

 

Roos Ament

Roos Ament, Alkmaar

“Ik vind One World hip, informatief, fijn om te lezen. Ik herinner me een schokkend artikel over mensenhandel en een goed stuk over vrijwilligerswerk in weeshuizen, en hoe dat voor de kinderen daar is, dat er steeds maar leuke jonge mensen komen en weer gaan. Dit omdat mijn dochter hierover nadenkt.”

Meta Pols

Meta Pols, Hilversum

“In de jaren '90 sprong OneWorld (toen Internationale Samenwerking) eruit als het ging om fotografie en grafische vormgeving. Ik ben geïnteresseerd in andere culturen en landen, maar de vormgeving was mijn belangrijkste reden om een abonnement te nemen. Nu gaat het blad met zijn tijd mee met mooie infographics zoals in de rubriek 'The making of'.”

Ria Rodenburg

Ria Rodenburg, Dronten

“Wat ik erg mooi en indrukwekkend vond was een reportage over de reis van een vluchteling vanuit Eritrea via allerlei gevaarlijke obstakels naar het Westen. Je kon ook een filmpje bekijken. One World houdt mij positief betrokken bij de Wereld en bij de eerlijke verdeling van welvaart en geluk.”

Ton Fennis

Ton Fennis, Hilversum 

“OneWorld geeft mij telkens weer goede achtergrondinformatie over projecten op allerlei plaatsen in de wereld en de problematiek die speelt, met suggesties voor ‘oplossingen’.

Liesbeth Heerink

Liesbeth Heerink

“One World laat zien hoe mensen zich inzetten om de wereld  leefbaarder te maken. Als trainer van gemotiveerde, traditionele vroedvrouwen in Tanzania las ik graag artikelen daarover.”

Christian Curre

Christian Curré, Eindhoven

“OneWorld (en alle voorlopers) is het enige tijdschrift dat ongemakkelijke en knellende vragen inzake duurzaamheid aan de orde durft te stellen, inclusief de eigen rol als actor én factor.”

Henk Harmsen

Henk Harmsen, Veenendaal

“OneWorld is voor mij verplichte kost. Ik lees geen ‘kwaliteitskrant’ en heb voor achtergronden bij het nieuws geen tijd, en die hebben doorgaans ook maar een tijdelijk karakter. OneWorld schildert met grote vegen een wereld die normaal gesproken aan mij voorbij zou gaan. De artikelen (en vooral foto’s) van grenzeloze liefde vond ik adembenemend mooi.”

Olga Ruitenberg

Olga Ruitenberg en José António Rodrigues Monteiro, Amsterdam

“We lezen OneWorld graag omdat we geïnteresseerd zijn in wat er in de wereld gebeurt. Bij één artikel miste ik wel een kritisch commentaar van OneWorld: Lilian Ploumen die stralend een Heinekenfabriek in Ethiopië opent en er dan nog bij durft te vertellen dat dit goed is voor de ontwikkeling van het land. Hoe durft ze.”

Rieks Bosch

“Ik ben net terug in Astana van een missie naar Kyrgyzië. Ik werk sinds kort in Centraal Azië aan de coordinatie en lees One World met veel plezier en doe regelmatig goede ideeën op voor mijn werk, maar ook voor mijn eigen interesses en begrip van processen in de wereld.”

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons