Vanaf 2011 wordt het subsidiestelsel van de overheid voor projecten in ontwikkelingslanden gereorganiseerd. De Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling en Internationale Samenwerking (NCDO) zal geen subsidies meer verstrekken, maar wordt een kenniscentrum. Des te meer reden om de aanvraag nog voor 1 oktober te doen, omdat de subsidie daarna vervalt. Andere subsidiemogelijkheden blijven wel bestaan, bijvoorbeeld via organisaties als Cordaid, Impulsis, Hivos en Oxfam Novib. Ook voor deze aanvragen geeft COS Noord-Holland kosteloos advies en informatie.

 

Serviceloket en cursussen

Natasja Insing van het serviceloket van COS Noord-Holland is bereikbaar via tel. (072) 520 25 17 of n.insing@cosnoordholland.nl. Na de zomervakantie starten er diverse cursussen voor vrijwilligers met een project in een ontwikkelingsland. Tijdens de cursussen worden ervaringen uitgewisseld en wordt praktische informatie gegeven over het schrijven van een projectplan, samenwerken met andere culturen, subsidie aanvragen en publiciteit. Zie www.cosnoordholland.nl voor meer informatie.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief