Op de website van het festival kun je nu zelf even in de regisseursstoel gaan zitten en testen of jij de werkelijkheid wel kunt verzinnen.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam, IDFA, is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld.

Op het festival krijgen elk jaar weer bizarre verhalen de aandacht: waargebeurd, maar vreemder of verschrikkelijker dan je ooit had durven denken. IDFA daagt je uit om je te verplaatsen in de rol van een documentairemaker in het online spel, De Montagetafel. Tijdens dit spel kies je telkens tussen twee opties, om zo het verhaal achter een documentaire te reconstrueren. Verzin jij de werkelijkheid wel?

Ga naar De Montagetafel en monteer je eigen documentaire. Door deel te nemen maak je kans op een VIP-arrangement voor IDFA 2009.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief