Kom op 19 februari naar de Rode Hoed

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Onze redactie maakte het afgelopen half jaar een bloemrijke selectie uit alle aanmeldingen voor Man/Vrouw van de Wereld. Het resultaat is 29 wereldburgers die zich gepassioneerd inzetten voor een betere wereld. Zij kregen een plekje op de site, een T-shirt en de titel Man/Vrouw van de Wereld.

Via de site konden bezoekers van Oneworld.nl stemmen op portretten van 29 Mannen en Vrouwen van de Wereld die zich belangeloos inzetten voor een ander. Dat leverde ruim 5000 stemmen op. Omdat de vijfde en zesde plaats een gelijk aantal stemmen kende, besloot de redactie zes in plaats van vijf genomineerden uit te roepen.

 

Inspirerende aanmeldingen
Een kleine greep uit de tientallen inspirerende aanmeldingen die de redactie van OneWorld binnenkreeg voor het project Man/Vrouw van de Wereld en op de site zette: Zo nam Kim Vogel vier Oegandese weeskinderen onder haar hoede, Ruben Collin richtte Music Mayday op, plastisch chirurg Adriaan de Blecourt reist een keer per jaar naar Oeganda om daar kinderen met hazenlippen en brandwonden te opereren en Noa Lodeizen richtte een stichting op die jongeren in Zuid-Afrikaanse gevangenissen ondersteunt.

Vakjury
Uit al deze aanmeldingen selecteerde de redactie 29 wereldburgers die zich gepassioneerd inzetten voor een betere wereld. Zij kregen een plekje op de site, een T-shirt en de titel Man/Vrouw van de Wereld. Bezoekers van de site konden vervolgens stemmen op hun favoriete Man/Vrouw van de Wereld. Op 19 februari kiest een vakjury in de Rode Hoed in Amsterdam uit de zes wereldburgers die de meeste online stemmen behaalden, de ‘Man/Vrouw van de Wereld 2008’. De winnaar krijgt een cheque van € 1.500 (beschikbaar gesteld door NCDO/KPA). De jury bestaat uit Tanja Lubbers (directeur Llink), Isolde Hallensleben van o.a De Wereld Draait Door en stichting Chakana, en Peter van Lier, directeur Global Village Media.

 

De zes genomineerden zijn:

 

Erik Visser, een kunstenaar die zijn talent inzet voor kansarme kinderen in de Braziliaanse sloppenwijken. 

Leonie van Kuijk, een 23-jarige die zich inzette voor leprapatiënten in India. 

Ingrid Roosenboom, voorzitter van het Comité Anti Stierenvechten.
 

Arnold Brouwer, bedenker van een plan om samen met kinderen moestuinen aan te leggen in de Boliviaanse hoogvlakte.
 

Anna Chojnacka, oprichtster van de 1%club een initiatief om armoede structureel op te lossen.
 

Debora Heijne en Helen Arenz, zegden hun baan op om een kookstudio en naaiatelier voor vrouwen van andere afkomst op te zetten. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons