foto KIT
Foto: KIT

Overall winnaar van de hele competitie was 'Accoya the strength within' van Titan Wood die met van chemisch maar niet milieubelastend bewerkt grenenhout een duurzame vervanger voor tropisch hardhout produceert. De winnaars van elke categorie kregen ieder 12.500 euro.

Op de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beurs "Duurzaam is gewoon doen" afgelopen donderdag in Goes, vond de uitreiking plaats van de tweejaarlijkse Ei van Columbus-prijs. Het Ei van Columbus is ingesteld door zeven Ministeries. De nationale prijs met een vakjury voor duurzaamheid en innovatie kent vijf categorieën, waaronder de categorie internationale samenwerking. Hierin was het door OneWorld geportretteerde bedrijf 'Soil & More International BV' ook één van de genomineerden.

Het oordeel van de vakjury was unaniem. Voorzitter Gerard Dijkema (TUDelft): "De gemiddelde kwaliteit van de inzendingen is weer hoger dan in de voorgaande edities. Nederland doet ertoe als het gaat om duurzame innovaties."

Winnaars per catergorie

– Duurzame bedrijfsvoering Zeeuwse Duurzaamheid
– Duurzame dienst of product Band op Spanning
– Duurzame productietechnologie Accoya
– Internationale Samenwerking Duurzame Biodiesel
– Duurzame maatschappelijke initiatieven Ontdekking van de ondergrond

Het Ei van Columbus

KIT

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief