DJ Mix en DJ Eloh vieren grote triomfen in Ivoorkust met hun hit 'Bobaraba'. In het Djoula betekent dat groot achterwerk. Volgens de beide artiesten is het nummer een ode aan de derrière van de Afrikaanse vrouw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij de bijbehorende dans veel geschud wordt met die derrière. Door vrouw én man.
 

Doelpunt
Zodra Bobaraba opstaat is de dansvloer gevuld met Ivorianen die hun achterwerk schudden. Zelfs de voetballers van het nationale elftal van Ivoorkust zijn gegrepen door de dans. Tijdens de Afrika Cup schudden zij na ieder doelpunt voor Ivoorkust uitgebreid met hun billen.

 

Door de hit is een groot achterste een schoonheidssymbool geworden. Op de markten van de hoofdstad Abidjan gaan de zogenaamde achterwerkvergroters met als belangrijkste ingrediënt vitamine B12 grif over de toonbank. Als je deze crèmes opsmeert of de injectienaalden injecteert dan wordt je een flinke bilpartij beloofd.  Artsen denken dat het riskant kan zijn om deze middeltjes te gebruiken.

 

Bekijk hier de Bobaraba:

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief