Bijna drieduizend jaar lang woonden er Joden in Irak, totdat ze in de jaren ’50 van de vorige eeuw binnen een paar jaar vrijwel allemaal vertrokken. In het boek De Joodse bruid schrijft journaliste Judit Neurink over het verdwenen verleden van Irak. 

Wil je kans maken op het boek? Doe dan mee aan onderstaande quiz. Stuur de antwoorden uiterlijk dinsdag 13 januari naar redactie@oneworld.nl onder de vermelding ‘De Joodse bruid’. Vergeet niet je naam en adres te vermelden. De winnaars krijgen bericht.

[[{“fid”:”32493″,”view_mode”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”De Joodse Bruid”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”De Joodse Bruid”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_kwart_breedte media-element file-file-styles-artikel-kwart-breedte”,”id”:”styles-5-0″}}]]

1. Hoe noemen de Koerdische Joden in Irak hun taal?

2. Judit Neurink is journalist en mediatrainer in Iraaks Koerdistan. Wat doet zij daar nog meer?

3. In 1951 startte een operatie om Joden vanuit Irak naar Israël te brengen. Hoe heette deze operatie? 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief