“Een verrassend recept, erg lekker en op en top duurzaam,” zo oordeelde Juryvoorzitter Jeannette van Mullem over de kokos-aardbeien ijsjes van Wendy Hoenkamp. Wendy (Utrecht, 30 jaar) wint hiermee de Lekker Duurzaam-prijsvraag van OneWorld. Ze mag met z’n tweeën uit eten in een vijfsterrenrestaurant naar keuze.

Wendy: “Wat geweldig dat ik de prijs heb gewonnen! Ik heb het recept opgepikt in Amerika. Daar was ik uit eten in een veganistisch restaurantje en stond het recept op de placemats. Thuis was ik natuurlijk vergeten hoe je het precies moest maken, maar na wat uitproberen vind ik deze combinatie het lekkerst. Ik vond het leuk om het recept op OneWorld te delen omdat het zo lekker makkelijk te maken is en je alle ingrediënten biologisch kunt krijgen.”

Juryvoorzitter Jeannette van Mullem prijst de ijsjes omdat ze vegetarisch, biologisch én met Hollandse seizoensproducten te maken zijn. Bovendien kun je ze lang bewaren, dus hoef je niets weg te gooien.

Van Mullem is auteur van Puur! Uit eten, een duurzame culinaire gids en oprichter van de Puur! Restaurant Week.

Bekijk het recept voor de ijsjes hier.

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Ellen de Lange

Over de auteur

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief