Hoe ziet jouw klimaatakkoord eruit?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Op de website van Klimaatplein wordt iedereen opgeroepen drie maatregelen te formuleren om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Het doel is met alle inzendingen uiteindelijk een voorstel te vormen voor een nationaal klimaatakkoord.

Tot en met 1 maart worden alle ingezonden maatregelen verzameld. “De tien meest genoemde maatregelen worden geselecteerd, waarna iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet kan stemmen. De top drie die daar uit komt gaat naar staatssecretaris Mansveld, goede input voor Parijs (zie kader) én het kabinet”, aldus Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein.

Van der Rijt vertelt dat de actie is gestart “om meer betrokkenheid en draagvlak te creëren met betrekking tot de drastische maatregelen die genomen moeten worden om klimaatveranderingen tegen te houden.” Dat het niet perse over energie hoeft te gaan bewijzen de tot nu toe al ingezonden maatregelen.

Van 30 november tot en met 11 december 2015 vindt in Parijs de eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats: COP-21. Tijdens deze conferentie is het streven alle deelnemende partijen een nieuw klimaatverdrag te laten ondertekenen. Tijdens de klimaatconferentie in Lima, eind 2014, deden de partijen al een poging tot een conceptversie van het klimaatverdrag te komen. Het is de bedoeling dat het nieuwe klimaatverdrag ingaat in 2020, wanneer het huidige verdrag afloopt.  

Welke oplossingen zie jij? Op welke wijze maken we de Nederlandse samenleving bewust van de gevolgen en oplossingen tegen klimaatverandering? Op de website van Klimaatplein kan iedereen die een positieve bijdrage aan de oplossing wil leveren, zijn gewenste maatregelen formuleren (t/m 1 maart), en de ontwikkelingen volgen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons