Door het gebruik van inefficiënt visgerei worden jaarlijks miljoenen tonnen aan onbedoelde vangst – dood of gewond – overboord gegooid. Slimmer vistuig kan dit probleem tegengaan en zo bijdragen aan bescherming van het zeeleven. Jouw idee is dus meer dan welkom!

Het WNF hoopt op veel inzendingen. Algemeen directeur Johan van de Gronden: ‘Bijvangst is één van de grootste bedreigingen voor het leven onder water. Deze competitie biedt een unieke mogelijkheid om praktische en creatieve oplossingen te bedenken, zodat we samen de bedreigingen van de natuur onder water kunnen tegengaan."

Behalve de hoofdprijs van 23.000 euro zijn er nog twee prijzen van ruim 7.500 euro te winnen. Inschrijven kan vanaf nu tot 1 juli 2009. Een jury bestaande uit onder meer vissers, onderzoekers en wetenschappers beoordeelt de inzendingen. Kijk op de site smartgear.org voor informatie over de winnaars van de vorige jaren of om je direct in te schrijven voor de competitie van dit jaar.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief