Het project moet je samen met je buren indienen. Voorwaarde is wel dat het door alle andere straten in Nederland overgenomen kan worden. Daarnaast moet het project een bijdrage van € 5000 kunnen gebruiken.

Help de aarde
Foto: CC

Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen voor eigen windenergie of aan een plan om alle woningen in de straat, eventueel in samenwerking met een woningcorporatie, van een A+ energielabel te voorzien.

Acties die bijdragen aan enthousiasmering worden ook met punten beloond. Dit geldt onder andere voor het toezenden van klimaatfoto’s en klimaatfilmpjes, die persoonlijke statements weergeven. Zo kun je een foto toezenden van nieuwe zonnepanelen op het dak, of een groepsfoto van samenwerkende buren.

Piet Paulusma
De 500 meest actieve straten krijgen op 16 mei allemaal een straatfeest cadeau met een feestpakket vol leuke verrassingen. Nu is een feest natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Dus krijgen deze straten naast het pakket ook een budget tot 500 euro om het festijn van voldoende lekkernij te kunnen voorzien!

Feestende buren.
Een spetterend straatfeest!

Om het allemaal nog leuker te maken bezoekt Piet Paulusma elke week een klimaatstraat voor de opname van Piets Weerbericht op SBS6. Laat hem ook in jouw straat een kijkje nemen en zet de klimaatacties die je met je straat hebt bedacht in de schijnwerpers! Kijk voor meer informatie, leuke tips en het aanmelden op de site van het klimaatstraatfeest

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief