Dit Turkse dessert wordt vaak klaargemaakt voor het Suikerfeest. Oorspronkelijk is het een Arabische lekkernij, maar de liefhebbers van dit toetje verspreiden het over de wereld. Je kunt halva de smaak geven die jij wilt. Er zijn oneindig veel variaties en het is ideaal om uit te delen bij verwacht of onverwacht gezelschap. In Bulgarije, waar het gerecht ook populair is, wordt halva gebruikt voor een variant op het spelletje dat wij kennen als ‘koekhappen’.

Ingrediënten ‘Flour Halva’ met walnoten
De ingrediënten voor dit gerecht heb je als het goed is altijd in je keuken staan:

  • 2 kopjes bloem
  • 125 gram margarine
  • 1,5 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • Walnoten (half of in stukjes gehakt)
     

Bereiding
Meng het water met de suiker. Laat de boter in een pan smelten en voeg beetje bij beetje de (gezeefde) bloem toe. Blijf roeren tot al de bloem goed is gemengd. Haal daarna de pan van het fornuis, maar blijf doorroeren! Voeg de mix van water en suiker toe en roer totdat het helemaal opgenomen is. Zodra het mengsel een stevig geheel is, kun je het op een dienblad leggen. Strooi nu de walnoten over de halva. Nadat het geheel is afgekoeld, kun je het op een decoratieve manier in stukjes snijden.

Variatie: je kunt ook chocoladestukjes door het mengsel roeren of pistachenoten eroverheen strooien.

[[{“fid”:”40296″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Turkse halva”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Turkse halva”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Istanbul”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Eet smakelijk!

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief