Grolsch is voor het tweede jaar op rij het groenste bier van Nederland. Bavaria staat op de tweede plaats. Dit onderzocht Rank a Brand, een organisatie die merken op duurzaamheid beoordeelt. Zowel Grolsch als Bavaria hebben een “B” als eindcijfer gekregen.

In totaal deed Rank a Brand het afgelopen jaar onderzoek naar vijftien Nederlandse bieren. Het biermerk dat het slechtst scoorde was Alfa. Toch is Rank a Brand over het algemeen positief over de bierindustrie. Volgens de organisatie is het waterverbruik en de CO2-uitstoot per biertje gemiddeld flink afgenomen en houden bijna alle biermerken zich met duurzaamheid bezig.

De hoogste duurzaamheidsscore die een merk van de website kan krijgen is “A”. Als Grolsch en Bavaria die A-status willen bereiken, moeten ze zich vooral op de verduurzaming van het verpakkingsmateriaal storten. Grolsch deed vorige maand alvast een stap in de goede richting en ging lichtere, metaal-besparende kroonkurken gebruiken.  

Foto Rank a brand

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief