Fiets mee in de Tour for Life

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Als er voor jou niets boven de overwinning op de schijnbaar onneembare berg gaat en de adrenaline door de aderen suist bij het nemen van een haarspeldbocht, dan is dit een uitgelezen kans jouw wielerpassie te combineren met een onalledaagse vorm van steun voor Artsen zonder Grenzen.

 

Wat is de Tour for Life?

De renners rijden in 8 loodzware etappes over vele cols van Italië, langs Zwitserland, door Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland. De route voert u van 30 augustus tot en met 6 september langs klassieke wielerroutes, gemiddeld 150 kilometer per dag.

 

Het programma:

etappes_klein3Dag 1: koninginnenrit (buitencategorie) – 140 km: Pontechianale (Italië) – Le Bourg-D’Oisan (Frankrijk). Met de eerste én hoogste col van Tour for Life: de Col Agnel (2.744 m), en de Col d’Izoard (2360 m).

Dag 2: de oranje berg (buitencategorie) – 165 km: Le Bourg-D´Oisan – Aix-Les-Bains. Met wereldberoemde bergtop de Alpe d’Huez, ook wel de Nederlandse berg genoemd, en de Col du Granier (1.134 m).

Dag 3: panoramadag (tweede categorie) – 175 km: Aix-Les-Bains – Saint Laurent en Grantvaux. De Col de la Faucille is het absolute hoogtepunt en brengt de renners naar de Jura. Bijzonder is dat het meer van Genève vanaf de top (1.320 m) te zien is.

Dag 4: overgangsetappe (vlakke etappe) – 180 km: Saint Laurent en Grantvaux – Belfort. Deze etappe vormt de overgang van de Alpen naar de Franse Vogezen. De route loopt door het Juragebergte en het Massif de Borne.

Dag 5: de ronde toppen (derde categorie) – 130 km: Belfort – Gerardmer. De streek van de ronde toppen. De Grand Ballon (1.424 meter) is de meest bekende col van deze dag. Ook deze dag: de Col de la Schlucht (1.135 m, opgenomen in de Tour de France 2009) en de bekende Ballon d´Alsace.

Dag 6: de groene etappe (vlakke etappe) – 180 km: Gerardmer – Metz. De route voert door het rustige landschap van de Lorraine langs velden vol koolzaad en eenzame dorpen.

Dag 7: Luxemburg (heuveletappe) – 200 km: Metz – Vielsalm (België). In kilometers de zwaarste etappe en de hoogtemeters nemen langzaam weer toe. De route van vandaag gaat dwars door de stad Luxemburg, richting de Luxemburgse Ardennen.

Dag 8: de klassieker (heuveletappe) – 140 km: Vielsalm (België) – Valkenburg a/d Geul (Nederland). De dag van de finish! Een aaneenschakeling van meerdere wereldberoemde routes, zoals de Côte de Wanne en de la Redoute die in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik allesbepalend is.

 

Hoe werkt het?

Je neemt deel aan de Tour for Life in een ploeg van 6 tot 9 renners. Elke ploeg haalt minstens € 15.000 aan sponsorgeld op. De organisatie biedt volop ondersteuning bij de voorbereiding, zoals met de toolkit sponsorwerving en een trainingstoolkit. Renners brengen de nacht door in het Tour for Life kamp, dat dagelijks wordt opgebouwd. Basisaccommodatie is inbegrepen bij overnachting in tenten. Ook wordt er voor ontbijt en diner gezorgd. In elk kampement zijn EHBO’ers, een medisch massageteam en een mecanicien aanwezig. Op de laatste dag is er een aankomstevenement in Valkenburg om te vieren dat de uitdaging is volbracht. De opbrengst van de Tour for LIfe gaat naar Artsen zonder Grenzen.

 

Speciale website

Voor inschrijven, meer en up-to-date informatie is er een speciale website www.tourforlife.nl . Voor sponsors, achterban en andere fans is de voorbereiding en tocht van elke renner te volgen met ploeg-weblogs, trackers (live) en dagelijkse journaals. Inschrijven kan ook als uw ploeg nog niet compleet is.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons