Deze conclusies staan in een rapport van de Radboud Universiteit over de impact van twintig jaar fair trade op boeren in Peru, Costa Rica, Ecuador en Ghana. In het onderzoek, dat is uitgevoerd onder leiding van professor Ruerd Ruben van het CIDIN in Nijmegen, is gekeken naar de effecten op inkomen, consumptie, levensstandaard, milieu, organisatievorming en vrouwenparticipatie. Het onderzoek is verricht in opdracht van Solidaridad.

Het rapport werd gepresenteerd tijdens de lancering van het Initiatief Duurzame Handel (IDH). Dit heeft als doel zo veel mogelijk internationale handels- en productieketens te stimuleren om duurzamer te worden, zowel op het gebied van milieu als van lokale arbeidsomstandigheden. IDH is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, vakbonden, maatschappelijke organisaties en overheid. Koenders stelt ruim 31 miljoen euro beschikbaar om IDH te steunen.

Zie ook: www.initiatiefduurzamehandel.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief