In Singapore staat de eerste energie- en waterzuinige verticale ‘boerderij’ ooit. Sky Greens, de bedenker en uitvoerder van dit project, zegt dat de boerderij vijf keer zoveel groenten oplevert als een normale boerderij met dezelfde oppervlakte. 

Singapore heeft weinig landbouwgrond en importeert daarom 93 procent van haar groenten en fruit. Met de verticale boerderijen van Sky Greens moet dat in de toekomst veel minder worden. In kasten die meer dan zes meter hoog zijn, wordt eten verbouwd. Met energie opgewekt uit waterkracht, roteren de planken waar de groenten op staat langzaam van plaats. Zo krijgen alle planken evenveel zonlicht en evenveel regenwater, dat met een speciaal systeem van het dak naar de kasten wordt gevoerd.

Binnenkort produceert de boerderij gemiddeld 500 kilo aan groenten en fruit per dag. Dat eten kunnen de inwoners van Singapore vanaf december in lokale supermarkten kopen.

Bron: Springwise
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief