Educatiecampagne ‘Een sportieve beweging’ in voorjaar van start

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Geweldloosheid

 

In de media is altijd veel oog voor het oplossen van conflicten door middel van geweld. De educatiecampagne is in tegenstelling hierop, gericht op hoe conflicten benaderd kunnen worden door middel van dialoog en geweldloosheid. Met de geweldloze strijd van Tibet, sedert 1949 bezet door China, als bijzonder voorbeeld, worden jongeren aan het denken gezet over onderwerpen als: Hoe ga je zelf om met conflicten in je eigen omgeving?

Ook komt in de educatiecampagne naar voren wat de stand van zaken is met betrekking tot de millenniumdoelstellingen in Tibet. Er wordt een relatie gelegd tussen het menselijk handelen en de culturele en religieuze achtergrond van Tibet versus de politieke en demografische situatie.

Dialoog en vrede

 

In de educatiecampagne laten we zien hoe de middenwegbenadering van de Tibetanen en hun spiritueel leider de Dalai Lama een gewelddadig conflict heeft voorkomen. Vanwege zijn voortdurende nadruk op geweldloosheid en zijn streven naar vrede, heeft de Dalai Lama vele eredoctoraten en vredesprijzen in ontvangst mogen nemen. De nadruk van de campagne ligt op dat dialoog en verzoening dicht bij huis, bij jezelf beginnen.

 

Sportiviteit en cultuur

Scholen hebben de mogelijkheid om een projectweek te organiseren in het teken van 'een sportieve beweging voor geweldloosheid, dialoog en vrede. Deze week wordt afgesloten met een culturele en sportieve dag waarbij alle gemaakte opdrachten en projecten van de leerlingen samenkomen.

 

Deze culturele sportdag bestaat uit Tibetaanse nomadensporten zoals worstelen, boogschieten, gewicht heffen, Alles wat in de week voorbij is gekomen in de lessen en in de opdrachten kan tijdens deze dag terugkomen zoals: er wordt boterthee geschonken, het toneelstuk wordt opgevoerd, er is een expositie, geld wordt ingezameld door entreekaartjes te vragen of door middel van een sponsorloop, het sportveld is versierd met gebedsvlaggetjes.

 

 

Wil je jouw school opgeven om mee te doen aan het educatieproject of wil je meer informatie over de educatiecampagne kijk op www.tibet.nu of stuur een e-mail naar info@tibet.nu ter attentie van Lydia Stilma.

www.tibet.nu

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons