Een groene en verantwoorde fastfoodketen onmogelijk? Niet als het aan Mike Roberts, voormalig operationeel directeur van McDonalds, ligt. Hij opende onlangs het restaurant Lyfe Kitchen in Californië, waar gezonde en duurzame gerechten op de kaart staan. In vijf jaar tijd wil hij 500 tot 1000 vestigingen openen in de VS

Lyfe staat voor Love Your Food Everyday. Het restaurant serveert voedsel dat bereid is zonder onder andere room, witte suiker, transvetten en kunstmatige toevoegingen. Ook staat biologisch bier op de kaart. Op dit moment wordt er nog te weinig biologisch eten in de VS geteeld om honderden restaurants te bevoorraden, maar Roberts hoopt dat zijn keten zal leiden tot een transformatie van de Amerikaans landbouw.

Bron: IPS
Meer info: LYFE Kitchen
Foto: LYFE Kitchen, Inc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief