Dierentuinen in Nederland hebben hun leven gebeterd waar het gaat om de menukaart. In veertien parken staan er nu biologische kroketten, frikadellen, gehaktballen en hamburgers van diervriendelijker vlees op de kaart. Ook verdween paling uit de vitrine. Onder meer Dierenpark Amersfoort, Artis, het Dolfinarium en de Apenheul serveren inmiddels uitsluitend vis met het MSC-keurmerk. Het Dolfinarium voert niet alleen haar klanten, maar ook de dolfijnen en andere dieren voortaan met MSC-gecertificeerde vis. Vorig jaar constateerde Wakker Dier nog dat veel etenswaren uit de bio-industrie kwamen. In Vogelpark Avifauna stond zelfs foie gras op het menu.

Lees meer bij Wakker Dier
Foto: (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief