Wereldwijd gonzen miljarden verhalen over evenzoveel gebeurtenissen op onze aardbol. Soms zijn ze zonder meer de aandacht van het Nederlandse publiek waard, maar worden ze toch niet opgepikt door de Nederlandse media. Verhalen die ongezien en ongehoord blijven. Vergeten Verhalen.

De Dick Scherpenzeel Stichting zoekt die verhalen. Verhalen afkomstig uit niet-westerse landen, die mogelijk relevant zijn voor het streven naar een eerlijkere welvaartsverdeling. Verhalen die misschien minder vlot in de formats van redacties passen maar die vanuit de journalistieke verantwoordelijkheid niet mogen blijven liggen.

In december 2008 blikken we terug op 2008 en kijken we welke verhalen de reguliere media hebben laten liggen. Een breed samengestelde jury maakt de top tien vergeten verhaalideeën bekend tijdens het vergeten verhalen festival dat dan wordt gehouden. Daar gaan we uitgebreid in op de vraag waarom deze verhalen niet zijn opgepikt door de media en welke mechanismen invloed hebben op de onderwerpkeuzes van journalisten. Zo zet de Dick Scherpenzeel Stichting journalisten op scherp. Bovendien kunt u dan en daar alles vragen wat u maar wilt weten over het te winnen vergeten verhalen reisfonds.

Dick Scherpenzeel Stichting

Postbus 8611
3503 RP Utrecht

www.hetvergetenverhaal.nl

www.dickscherpenzeelstichting.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief