Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Afgelopen 1 juli werd Keti Koti gevierd en was het 155 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in Suriname, maar het is daar nog steeds zichtbaar. Zo worden er nog steeds gewassen geteeld die werden geïntroduceerd en geproduceerd tijdens de slavernij. Hoewel veel plantages inactief zijn geworden, dienen deze als toeristische trekpleisters. In deze korte docu word je meegenomen in de geschiedenis van slavernij en de overblijfselen hiervan in Suriname.

Bron: youtu.be

Documentairemaker Kevin Headley is geboren en getogen in Suriname. Hij heeft veel producties op zijn naam staan die gaan over de Surinaamse cultuur en was werkzaam bij het productiehuis Multiculturele Televisie Nederland. Tegenwoordig richt hij zich op korte reportages en documentaires over de geschiedenis en de natuur van Suriname.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
Kevin Headley

Kevin Headley

Documentairemaker

Kevin Headley (1983) is een Surinaamse documentairemaker. Hij is geboren en getogen in Suriname en leerde in 2009 de basisvaardigheden van …
Profielpagina
670

Sanne Kalf

Stagiaire Social Media & Online Publicatie

Sanne is verantwoordelijk voor copy op social media en de website.
Profielpagina