Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het gaat goed met de elektrische auto in Nederland. In 2014 rijden hier 20.000 groene auto’s rond, voorspelt projectbureau Elektrisch Rijden. Als die voorspelling uitkomt, is dat een verdubbeling van het aantal elektrische wagens dat dit jaar in gebruik is.

Duurzaam rijden wordt hip. Dat is maar goed ook, want de Nederlandse overheid wil over zeven jaar 200.000 elektrische auto’s op de weg. In 2025 moeten dat er zelfs één miljoen zijn. Kan dat? Waarschijnlijk wel. Elektrische auto’s worden goedkoper, zo is er in Amerika al een prijzenoorlog aan de gang over elektronische auto’s.

Daarnaast nemen de voordelen van duurzaam rijden toe.
-De elektrische auto is duurzaam.
-Elektrisch rijden creëert werkgelegenheid (volgens Agentschap NL verdrievoudigde tussen 2010 en 2012 de werkgelegenheid, omzet en export).
-De elektrische auto scheelt aanzienlijk in brandstofkosten.
-Nederlandse pomphouders verloren het kort geding over snelladers langs de rijkswegen (waardoor er werd voorkomen dat de aanleg van snelladers voor ongepaalde tijd werd uitgesteld).

Er is niet alleen goed nieuws. De politiek wil de bijtelling voor elektrische auto’s van nul naar zeven procent verhogen. Daarnaast is er een tekort aan parkeerplaatsen met een oplaadpaal.

Lees meer op Greenzine
Foto: Flickr

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief