In het interview doet Attenborough een oproep aan wereldleiders om klimaatverandering tegen te gaan. “Er zijn enorme risico’s. Het vreselijke is dat de machthebbers dat ontkennen, het bewijs is overweldigend en ze ontkennen het omdat het makkelijker is om het te ontkennen.”

Nooit eerder heeft de mensheid zich verenigd

De beroemde bioloog, die in 1974 voor zijn werk werd geridderd, is bang dat leiders klimaatverandering niet serieus genoeg nemen. Hoewel hij pessimistisch is over onze kansen om de opwarming van de aarde met succes tegen te gaan, kan de mensheid het zich volgens hem niet veroorloven om bij de pakken neer te zitten.

“Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid hebben we ons verenigd om samen het hoofd te bieden aan een gevaar dat ons bedreigt – nooit.”

“Het is veelgevraagd, maar de gevolgen van nietsdoen zijn gigantisch”, aldus Attenborough tegen The Independent. Eerder deze week waarschuwde hij ook al voor de gevaren van de huidige bevolkingsgroei, die volgens hem het voortbestaan van de mensheid in gevaar brengt.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief