Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil meer investeren in corruptiebestrijding. Minister Koenders moet het onderwerp op het hoogste politieke niveau ter sprake brengen, westerse bedrijven en banken moeten zich meer bewust worden van hun rol, en ambassademedewerkers zijn geïnstrueerd om intensiever samen te werken met het bedrijfsleven. Bij strategische bestuursanalyses in partnerlanden zal ook gekeken worden naar de situatie op het gebied van corruptie. Dit is te lezen in het eindrapport van de Task Force Anti-Corruptie (TFAC) van het ministerie.

Formeel voerde het ministerie al een 'nultolerantie'-beleid ten opzichte van omkoping, maar de bedoeling is dat er nu gerichter aandacht wordt besteed aan corruptierisico's. De taakgroep is inmiddels opgeheven. Buitenlandse Zaken wil in de loop van 2008 een conferentie over corruptie organiseren, als vervolg op een eerder conferentie met het bedrijfsleven in september vorig jaar.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief