De eerste maatregel die wordt genomen om het steeds groter wordende milieuprobleem aan te pakken, is dat bedrijven die op de zwarte lijst staan geen lening meer kunnen krijgen bij banken. Het is onbekend of de bedrijven bezwaar kunnen maken tegen hun plaatsing op de zwarte lijst, of welke aanpassingen ze moeten doorvoeren om van de lijst te worden verwijderd.

 

Onmogelijke doelstellingen?

China heeft zichzelf tot doel gesteld om de uitstoot van vervuilende stoffen tussen 2005 en 2010 te reduceren met 10%. Maar volgens westerse milieucommentatoren is het onmogelijk oVervuiling in Chinam deze doelen te halen, aangezien China op dit moment ongeveer twee nieuwe energiecentrales voor fossiele brandstoffen per week bouwt.

 

Eerder deze maand gaf een Chinese milieuambtenaar aan Britse politici toe dat China voorlopig geen bindende afspraken kon maken over de reductie van uitstoot van CO2. De plaatsvervangend directeur-generaal van het Chinese ministerie van milieuzaken, Lu Xuedu, sprak hierover met het Britse comité voor het wetsontwerp over klimaatverandering.              

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

OneWorld-online_banner-600×500 + waaier