De architect van het project, Stefano Boeri, heeft in 2014 in Milaan al twee torens gebouwd met eenzelfde achterliggend idee, meldt Business Insider. Ditmaal gaat het echter om een complete stad die in de provincie Liuzhou uit de grond wordt gestampt, met alles erop en eraan: ziekenhuizen, scholen, hotels enz. De stad moet alle koolstofdioxide die wordt uitgestoten uit de lucht filteren en die omzetten in zuurstof voor haar bewoners. Per jaar zou de stad 10.000 ton aan koolstofdioxide uit de lucht halen. Ook zal de stad genoeg zonnepanelen hebben om te voorzien in elektriciteit. Soortgelijke projecten zijn er in Lausanne (Zwitserland) en Nanjing (eveneens in China).

Wie gaat er wonen?

Het plan is om een stad te maken waar mens en natuur in harmonie met elkaar zijn. Het uiterlijk van de stad wordt dan ook compleet groen, met beplanting op ieder balkon en ieder dak. Wel wordt het nog interessant om te zien wie er daadwerkelijk gaan wonen. China heeft een reputatie in het bouwen van zogenaamde ‘Ghost Cities’; complete steden waar geen mens woont. Benieuwd hoe zo’n spookstad eruit ziet? Business Insider heeft ook hier een artikel over.

Foto: Unsplash / Chris Barbelis

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief