. De ontwikkelingsorganisatie HospitaalBroeders runt 18 ziekenhuizen en klinieken in Afrika en leidt verpleegkundig personeel op. Door de ebola-epidemie in West-Afrika is de gezondheidssector daar ernstig ontwricht. HospitaalBroeders wil meer doen dan alleen het verlenen van noodhulp. Als de ebola-crisis voorbij is, moet de gezondheidszorg weer structuur krijgen. Daar werken zij nu al aan. Nuttige giften zoals deze komen daarbij zeer van pas. 

Transportkosten naar Afrika zijn normaal gesproken erg hoog. Dankzij de genereuze hulp een aantal sponsors is het gelukt dit transport geheel kosteloos te maken. En Manager David Heyer rijdt de bus persoonlijk naar Madrid, vanwaar de werkkleding gratis meekan in een container die naar Afrika wordt gevlogen. Heyer: “Wij zijn heel blij met deze donatie van het Atrium MC. We kunnen deze kleding enorm goed gebruiken. In onze ziekenhuizen zie ik dat aan zo’n beetje alles behoefte is. Goede kleding schiet er dan al helemaal bij in. Dankzij deze donatie van het Atrium-ziekenhuis lopen onze mensen in Sierra Leone, Malawi en Liberia er straks weer tiptop bij!”.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief