Afgelopen maandag opende de Braziliaanse regering  in de stad Xapuri in de noordwestelijke staat Acre een nieuwe condoomfabriek.

brazilie rubbertappen
Rubbertappen. Foto: CC

De fabriek zal om te beginnen 100 miljoen condooms per jaar gaan fabriceren onder de naam Natex. De fabriek levert het arme stadje banen op. De regering schat dat zeker 500 gezinnen van de condoomproductie zullen profiteren.
 

Werkgelegenheid
Behalve dat de condoomproductie voor werkgelegenheid zorgt, is het volgens de regering ook een goede gelegenheid om gebruik te maken van een grondstof die ruim voorhanden is zonder dat hiermee het regenwoud wordt aangetast. Het rubber voor de condooms wordt getapt in het Chico Mendes reservaat. Dit reservaat is genoemd naar een bekende milieuactivist en rubbertapper die in 1985 werd geliquideerd door lokale grootgrondbezitters.

 

brazilie uitdelen condoomsGratis condooms
Met de eigen condooms wil de regering minder afhankelijk worden van condooms die in het buitenland worden geproduceerd. De Braziliaanse regering heeft een omvangrijk programma opgezet waarbij condooms worden uitgedeeld om de verspreiding van aids te voorkomen. Met name tijdens carnaval worden tot ergernis van de katholieke kerk miljoenen gratis condooms verspreid onder de feestvierenden.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief