Dierenbeschermingsorganisaties Bont voor Dieren en Sea Shepherd hebben een boek uitgebracht om aandacht te vragen voor de 85.000 jonge pelsrobben die jaarlijks in Namibië dood worden geknuppeld. Het boekje werd geschreven en geïllustreerd door Geert Vons, de directeur van Sea Shepherd.

Het boekje heet Gideon en het vergeten zeehondje. Bont voor Dieren en Sea Shepherd brachten het uit, omdat weinig mensen weten wat er op de stranden van Namibië met zeehondjes gebeurt. Volgens beide organisaties denkt de Namibische overheid dat de zeehondenpopulatie de visvangst bedreigt. De regering keurt de jacht op zeehondjes daarom goed en zorgt ervoor dat internationale waarnemers of dierenactivisten niet op de stranden kunnen komen.

Gideon en het vergeten zeehondje gaat over Gideon, een jongetje dat per ongeluk ziet hoe de zeehondjes worden doodgeknuppeld. Naast het verhaal zitten er acht ansichtkaarten in het boekje. Daarmee kan het verhaal over de zeehondjes nog verder worden verspreid.

 

Bron: Bontvoordieren

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief