De zeeleeuwen van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp krijgen sinds woensdag alleen nog duurzaam gevangen haring. Door zowel de dieren als de bezoekers duurzaam te laten eten, wil de dierentuin de Nederlandse consument het goede voorbeeld geven.

Omdat Blijdorp de zeeleeuwen alleen vis met een MSC-keurmerk voert, ontving de directeur van de dierentuin, Marc Damen, gisteren het MSC-certificaat. Het certificaat bewijst dat de vissen die de Rotterdamse zeeleeuwen eten, gevangen zijn zonder het ecosysteem te beïnvloeden. De vissers die hun vangst het keurmerk mogen meegeven, gebruiken bijvoorbeeld geen netten die de zeebodem kunnen beschadigen.

Dit alles gebeurt in het kader van ‘Duurzaam eten in de dierentuin’, een project waar Blijdorp samen met Artis en Burgers’ Zoo sinds 2010 aan meedoet. De deelnemende dierentuinen informeren hun bezoekers door middel van informatiefolders, bijschriften bij dierenverblijven en gidsen over bedreigde diersoorten en duurzaam eten. Doel van het project is dat mensen vaker voor eten met een keurmerk gaan kiezen.

Bron: Diergaardeblijdorp
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief