Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Geen bestrijdingsmiddelen,  geen gif, geen kunstmest: Bhutan heeft als doel gesteld om helemaal biologisch te gaan boeren.

Enerzijds is het een puur praktisch besluit. Bhutan heeft veel bergen, waardoor pesticiden niet alleen blijven waar ze gespoten worden en zo grote gebieden kunnen vervuilen. Ook gebruikt een groot deel van de Bhutanese boeren nog traditionele methoden zonder bestrijdingsmiddelen, waardoor de stap naar een compleet biologisch systeem niet zo groot is.

Ten tweede is Bhutan een boeddhistisch land. De minister van landbouw zegt dat de gelovige Bhutanese bevolking in harmonie met de natuur wil leven, en haar planten en dieren graag gezond en gelukkig wil houden.

Wanneer Bhutan helemaal biologisch zal produceren, staat nog niet vast. De minister van landbouw zegt dat het een langzaam proces zal zijn, waarbij het land stukje bij beetje helemaal biologisch gaat telen.

Lees meer bij The Guardian.

 

Foto (cc)

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)