Hier gaat zij het project Phillippine’s Farmers for Food bezoeken dat ondersteund wordt door de Europese Unie en gericht is op voedselzekerheid. De doelstelling is dat groepen boeren worden geholpen de overstap te maken naar duurzame (biologische) productie en deze gezamenlijk vermarkten. Dit met het doel dat zij kwalitatief goede producten op de markt kunnen brengen waardoor ze zelf een vast en beter inkomen hebben.

 

Debby zal naar verschillende Filipijnse boerenorganisaties in het land afreizen die aan dit project deelnemen, maar ook bekijken wat dit voor de boer oplevert. Met haar mooie foto´s en verhalen houdt zij ons op de hoogte van haar belevenissen.

 

Om honger en armoede uit te bannen, zijn investeringen in de landbouw nodig, de belangrijkste speler hierin is de boer. Agriterra zet zich al ruim elf jaar namens de ledenorganisaties van het  Nederlandse platteland en het landbouwbedrijfsleven in voor boeren en hun organisaties.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief