Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zo’n 4 kilometer uit de kust van Dubai ligt het enorme vastgoedproject “The World”, dat bestaat uit kunstmatige eilanden met peperdure luxevilla’s, hotels en shoppincentra. Enkele van de eilanden worden helemaal in Europese sfeer ingericht, en daar hoort ook sneeuw bij, vindt projectontwikkelaar Kleindienst Group.

Op verschillende straten en pleinen worden daarvoor speciale sneeuwkanonnen geïnstalleerd, en een systeem van pompen moet voor regen zorgen.

De neerslag is niet gewoon een snufje, benadrukt ceo Josef Kleindienst op lokale zender 7Days, maar “helpt de temperatuur op delen van het eiland te verlagen en vormt zo een buiten-airco.”

Ook de vloer zal in sommige zones worden gekoeld met een systeem van pijpleidingen. Kleindienst vindt het idee niet vergezocht: “Als je een zwembad kan verwarmen in de winter, warom zou je dan een plein niet kunnen afkoelen in de zomer?”

Overdekte skipiste
Dubai is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft ambitieuze sneeuwplannen. Het emiraat heeft met Ski Dubai al een overdekte skipiste van 22.500 vierkante meter, geïntegreerd in een van de grootste shopingcentra ter wereld.

De omgevingstemperatuur in de enorme installatie wordt rond het vriespunt gehouden, en de 30 ton verse sneeuw die dagelijks gemaakt wordt zelfs op -16 graden. Dat terwijl ze buiten tot 50 graden Celsius oploopt.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief