In dit nummer ook een reportage over gepensioneerde ondernemers die Malinese bedrijven helpen. De organisatie PUM Senior Experts stuurt elk jaar zo'n 2.300 gepensioneerde Nederlanders voor een paar weken naar een ontwikkelingsland om daar op hun eigen vakgebied een bedrijf of een organisatie te helpen en te adviseren. Of dat nu een bank of een bakkerij is, zij krijgen heel concreet advies. 'Ze komen met handige, praktische adviezen', constateert een restauranthoudster tevreden. 'Ze komen maar twee of drie weken, dus gaan meteen aan de slag.'
 
Verder een reportage over een Nederlandse arts in Malawi, voor wie het doek valt; een verhelderende uitleg over publiek-private samenwerking in de ontwikkelingssector; een interview over 'de staat' met Saskia Sassen, auteur van Territory, Authority, Rights; en nog veel meer. Lees het op www.viceversaonline.nl .

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief