Mannen in korte zwembroeken en vrouwen die hun boodschappen in bikini doen. Twee jonge vrouwen uit de Emiraten hebben genoeg van dit in hun ogen openlijke gebrek aan respect voor de lokale cultuur. Samen startten ze de twittercampagne #UAEDressCode, waarmee ze buitenlanders oproepen zich fatsoenlijk te kleden in openbare ruimtes.

Honderden mensen reageerden op de twitteractie van de twee. In een van de twitterberichten wordt voorgesteld een politieafdeling voor klachten over ongepaste kleding op te richten. Bij de ingang van de meeste winkelcentra in Dubai hangen al aankondigingen die het winkelend publiek vragen schouders en knieën te bedekken.

Van de naar schatting acht miljoen inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten is minder dan twintig procent geboren Emiraat. De nationale regering heeft daarmee een lastige balans in stand te houden: aan de ene kant het in acht nemen van de lokale bevolking, maar tegelijkertijd ervoor te waken het toerisme en de handel met een veelheid aan regels en voorschriften te ontmoedigen.

Lees meer: BBC News

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief