Veloloop heet de oplossing. Die werkt op kruispunten waar de verkeerslichten door een detectielus worden aangestuurd, een lus van koperdraad die in het wegdek is verzonken en die een voertuig kan detecteren.

Veloloop is een antenne van 18 bij 18 centimeter die aan het fietsframe wordt bevestigd. De antenne zoekt naar de detectielus in het asfalt. Zodra ze die vindt, stuurt ze een signaal op de juiste frequentie naar de lus en springt het licht van rood op groen.

Kickstarter
Via een magneet op het wiel weet Veloloop wanneer de fiets stilstaat: pas dan gaat de antenne aan het scannen.

Het idee komt van Nat Collins, een fervent fietser uit Santa Clara in Californië. Via het crowdfundingplatform Kickstarter is hij nu op zoek naar geld om te gaan produceren. De campagne is ondertussen halfweg en heeft al de helft van de benodigde (84.000 dollar) 66.000 euro verzameld.

Collins wil Veloloop op de markt brengen voor 99 dollar (78 euro). Volgend jaar plant hij een versie voor de motorfiets.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
logo-IPS1

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief