De gemeente Amsterdam gaat het illegalen makkelijker maken de benodigde papieren te verkrijgen om te mogen blijven.

In het kader van de ‘Dag van de Mensenrechten’, lanceert wethouder Maarten van Poelgeest vandaag de website ‘Paspoort van Amsterdam, basisrechten voor mensen zonder verblijfsvergunning’.  ‘Paspoort van Amsterdam’ beschrijft de basisrechten van mensen zonder verblijfsvergunning en geeft adressen in Amsterdam waar ze terecht kunnen voor advies, hulp en ondersteuning.

Volgens de website geeft het Paspoort van Amsterdam “informatie over het recht op medische zorg, juridische bijstand, onderwijs, opvang, werk en bescherming tegen mensenhandel. De dreigende strafbaarstelling van illegaliteit, zorgt ervoor dat mensen zonder verblijfsvergunning minder om hulp durven te vragen. En instanties moeilijker hulp geven.”

Drie organisaties hebben het initiatief genomen deze website te ontwikkelen: Het Wereldhuis, Dokters van de Wereld en Steunpunt Vluchtelingen. Als hulporganisaties voor ongedocumenteerden worden zij dagelijks geconfronteerd met de aangescherpte wet- en regelgeving, vermeldt de website.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief