After Travel Xperience voor jongeren op 17 december in Maastricht.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Jongeren die een stage of vrijwilligerswerk hebben gedaan in een ontwikkelingsland, of dit nog gaan doen, zijn van harte welkom bij de After Travel Xperience op zaterdag 17 december, van 13.00 tot 17.00 in Maastricht. Daar kunnen zij anderen ontmoeten met soortgelijke ervaringen. De centrale vraag is hoe je zo’n ervaring in het buitenland kunt omzetten in concreet handelen hier in Nederland. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, consument, werknemer of misschien zelfs ondernemer. De After Travel Xperience biedt een gevarieerd programma met inspirerende verhalen, ontmoetingen met professionals en andere jongeren. De toegang is gratis, aanmelden kan via www.atx.nu. Op deze site is ook meer informatie te vinden.

Op 17 december komt Worldconnector Michel Scholte naar Maastricht, een echte wereldburger met een inspirerend verhaal. Worldconnectors streven naar een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld. Op zijn 18e startte Michel Scholte een waterpompproject in Ghana, sindsdien heeft hij verschillende projecten opgezet, ondermeer in Pakistan, Iran en Nederland. Daarnaast is Michel co-founder van NewSilk Roads, waarmee hij o.a. actief is in het Midden Oosten en AziëOok is er ruimte om te netwerken, waarbij je jouw ideeën en plannen kunt bespreken met andere jongeren en met professionals. Daarnaast zijn er verschillende workshops.

De ATX vindt plaats bij de Medische Faculteit van de Universiteit Maastricht, Universiteitssingel 40 (nabij NS Station Randwyck).

De After Travel Xperience is onderdeel van het landelijke jongerenprogramma Consumptie Verplicht, dat wordt uitgevoerd door acht COSsen, centra voor internationale samenwerking. Het programma is gericht op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar en stimuleert hen in actie te komen voor millenniumdoelen en mensenrechten.

De campagne wordt in Limburg gecoördineerd door COS Limburg. De ATX op 17 december is georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Maastricht en studenten van IFMSA. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met COS Limburg, www.coslimburg.nl, Jasper Wichers,  telefoon 0475 -315055. Of kijk op www.atx.nu

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons