yak 2
Foto CC

Stichting Bridge Fund Europe heeft het initiatief genomen voor de actie 'Adopteer een yak'. Met deze actie wil zij de Tibetaanse gebieden helpen ontwikkelen. Het project is in 2006 begonnen in de provincie Qinghai, Oost Tibet, door de Tibetanen Amdo genoemd. Qinghai is één van de armste provincies in China.

De yak is het symbool van deze streek. Krachtig, vreedzaam en onverstoorbaar speelt hij een rol in het leven van de nomaden. Hij levert melk, boter, wol, vlees en functioneert prima als draagdier op de hoge en koude vlakten. De yak is voor de Tibetaanse bevolking heel waardevol en ze noemen hem ook wel 'nor' wat juweel betekent.

Adopteren

Met de actie 'Adopteer een yak'  kun je de strijd aan gaan met de tekortkomingen op het gebied van onderwijs. Met het adoptiegeld kun je een kind namelijk een opleiding geven. Hetzij op het middelbaar onderwijs, hetzij een beroepsopleiding van drie jaar.

Voor 175 euro kun je een kind al een jaar naar school sturen. Dus ga naar de site van het project en adopteer een yak. Het contract geldt voor drie jaar dus je financiert eigenlijk de hele vervolgopleiding voor een kind. Je kunt ook voor twee jaar een yak adopteren. Hiermee help je een kind dat al een jaar onderwijs heeft gevolgd, maar waarvan de bijdrage van donateurs door omstandigheden stopt.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief