Begint je wereldreis met een intercontinentale KLM-vlucht? Dan drink je voortaan duurzame koffie aan boord. De luchtvaartmaatschappij ging een partnerschap aan met het keurmerk UTZ Certified en schenkt sinds deze week 100 procent duurzame koffie aan boord van haar wereldwijde vluchten.

KLM koopt groot in om de meer dan 100.000 vluchten per jaar van koffie te voorzien. De blend is speciaal voor hen samengesteld en afkomstig van plantages in Centraal- en Zuid-Amerika. UTZ Certified is blij met deze afnemer van achttien miljoen kopjes koffie per jaar. Han de Groot, algemeen directeur van UTZ Certified. “Zij laten daarmee de bereidheid zien om te investeren in duurzame landbouw. Door die stap kunnen wij nog meer boeren, medewerkers en hun families helpen bij het waarmaken van hun ambities en dragen we bij aan het behoud van de natuur.” 

Meer info: KLM en UTZ

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief