Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Begint je wereldreis met een intercontinentale KLM-vlucht? Dan drink je voortaan duurzame koffie aan boord. De luchtvaartmaatschappij ging een partnerschap aan met het keurmerk UTZ Certified en schenkt sinds deze week 100 procent duurzame koffie aan boord van haar wereldwijde vluchten.

KLM koopt groot in om de meer dan 100.000 vluchten per jaar van koffie te voorzien. De blend is speciaal voor hen samengesteld en afkomstig van plantages in Centraal- en Zuid-Amerika. UTZ Certified is blij met deze afnemer van achttien miljoen kopjes koffie per jaar. Han de Groot, algemeen directeur van UTZ Certified. “Zij laten daarmee de bereidheid zien om te investeren in duurzame landbouw. Door die stap kunnen wij nog meer boeren, medewerkers en hun families helpen bij het waarmaken van hun ambities en dragen we bij aan het behoud van de natuur.” 

Meer info: KLM en UTZ

Foto: cc

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)