Er vindt een verschuiving plaats op onze eettafel: meer Nederlanders gaan voor vegetarische maaltijden en duurzaam vlees. De berichtgeving rondom vleesschandalen heeft ertoe geleid dat 1 op de 5 Nederlanders zijn vleesconsumptie heeft aangepast, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.

Dat is veel, want tot voor kort aten heel weinig mensen vegetarische of duurzame producten. “We zitten middenin een omslag van ons eetpatroon,” zegt woordvoerder Van der Gaag van Natuur & Milieu.

Eerder onderzoek uit 2012 toonde aan dat 86 procent van de Nederlanders flexitariër is. Een hoog percentage, al mag je jezelf al snel zo noemen: een flexitariër is iemand die minimaal één keer in de week geen vlees eet.

 

Lees meer in het onderzoeksrapport.

 

 

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief