Zij hebben een plan geschreven voor een middelgroot of klein bedrijf waarmee ze de armoede in ontwikkelingslanden willen bestrijden. 79 plannen komen uit Nederland, de rest uit overige landen. Het aantal inzendingen is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De plannen zijn bovendien zeer divers: ze variëren van ideeën op het gebied van landbouw tot voorstellen voor training en onderwijs.

Via een interactief platform komen de ondernemers in contact met investeerders, bedrijven en organisaties wereldwijd. De driehonderd deelnemers met de beste plannen zullen worden gecoacht door experts bij het verder uitwerken van een goed doortimmerd bedrijfsplan. In oktober kiest de jury de finalisten en in december worden de winnaars bekendgemaakt. Voor hen is in totaal 240.000 euro beschikbaar. Per deelnemer gaat het om maximaal 20.000 euro.

Meer info: www.bidnetwork.org

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief