De Europese Unie is ’s werelds grootste donor in de watersector en zegt een voorvechter te zijn van mensenrechten. Toch is er een groot verschil tussen lidstaten in de mate waarin zij – in hun ontwikkelingsbeleid – rechten centraal stellen of in praktijk brengen, vooral op het gebied van toegang tot water en sanitatie. Dat terwijl alle lidstaten getekend hebben voor de Millennium Development Goals (MDGs), waaronder ook MDG zeven valt: halvering van de mondiale bevolking die geen toegang heeft tot schoon drinkwater en sanitatie.

 

Discussieer op 17 december a.s. (van 17:00 tot 19:00 uur) mee over de vraag hoe EU-landen samen kunnen optrekken om de daad bij het woord te voegen en het waterrecht internationaal steviger te verankeren. Bijvoorbeeld door een gezamenlijk beleid richting de Wereldbank of de Verenigde Naties? Toepassing van het recht op water is een belangrijke manier om in 2015 ten minste één van de MDGs te behalen!

Meer info: www.bothends.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief