Zuid-Koreanen langst online

15-03-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

De Koreanen zitten gemiddeld bijna twee keer zoveel in cyberspace als het wereldwijde gemiddelde. Na Zuid-Korea volgen de Canadezen (gemiddeld 10 uur en 48 minuten) en de Amerikanen (bijna tien uur surftijd per maand). Nederland staat zevende met een gemiddeld internetgebruik per maand van 7 uur en 8 minuten.

Ook als gekeken wordt naar de duur van een internetsessie en het aantal bezochte sites per sessie, verslaat de Zuid-Koreaan andere volken. Heeft de Zuid-Koreaan eenmaal verbinding gemaakt dan is hij of zij niet snel achter zijn scherm weg te krijgen: dik 46 minuten. In die tijd worden 96 pagina's bekeken. Wereldwijde liggen die gemiddelden op 32 minuten en 43 pageviews.

Nederland blijft daar bij achter met een doorsnee sessie van 28 minuten waarin 40 pagina's worden bekeken.

Zuid-Koreanen blijken volgens Nielsen/NetRatings zich vooral op te houden in communities. Dat heeft deels te maken met het groot aantal Koreanen dat in het buitenland woont.

Een andere verklaring is dat breedbandinternet in Zuid-Korea wijdverspreid en relatief goedkoop is. ‘Bijna 40 procent van alle huizen in Zuid-Korea bestaat uit appartementen. Daardoor is breedbandinternet relatief makkelijk te verkrijgen en betaalbaar.’ 18 Procent van de Koreanen heeft een breedbandaansluiting.

Nielsen/NetRatings heeft tot nu toe onderzoek gedaan in 21 landen. Zij zouden daarmee bijna 90 procent van het wereldwijde internetverkeer in kaart brengen.

Nielsen/NetRatings

Reacties