www.MadeinChina2007.nl is online: schrijf u nu in!

31-01-2007
Door: Marion van Doorm
Bron: FNV Mondiaal

Made in China is een levendige conferentie met debatten, presentaties, films, workshops over werk, democratie, vakbonden, Nederlandse bedrijven in China, Chinese bedrijven in Afrika en nog veel meer. Met o.a. Han Dongfang (arbeidsactivist, China Labour Bulletin) en werknemers uit China, Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten), de Nederlandse ambassadeur in China, de heer van den Berg en de staatssecretaris van Economische Zaken (gevraagd). Dagvoorzitter is Frenk van der Linden.

China wordt wel de fabriek van de wereld genoemd. Een land met ongekende kansen en mogelijkheden. Met een razendsnel groeiende economie en de wens zichzelf op de kaart te zetten met de Olympische Spelen in 2008. Maar China is ook een land zonder vrije vakbonden, waar de censuur nog hoogtij viert. Met steeds meer rijke Chinezen maar ook steeds meer armen die voor een habbekrats enorm lange werkweken maken. Waar middeleeuwse omstandigheden hand in hand gaan met de nieuwste technologie.

Wat betekent die Chinese reus voor de Chinezen zelf? Hoe kunnen de arbeidsomstandigheden worden verbeterd? Kan dat zonder vrije vakbond? En wat betekent het voor ons in Nederland? En voor Afrika? Moeten wij bang zijn voor de Chinezen? Of juist blij zijn met hun komst?

Made in China
FNV conferentie
3 maart 2007

Locatie: Passengers Terminal Amsterdam (direct achter het station Amsterdam Centraal)

Voor meer informatie surf naar:
www.madeinchina2007.nl of bel naar 020 5 816 487 (Marion van Doorm) of mail: iz@vc.fnv.nl

Reacties