WTO-conferentie: Evacuatieplan voor Amerikanen ligt klaar

01-11-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

In de Verenigde Staten bestaat grote bezorgdheid over de veiligheid tijdens de WTO-conferentie. Vertegenwoordigers van bedrijfsleven en het Congres die toch gaan, wordt in een speciale bijeenkomst in Doha een evacuatieplan uiteengezet. Ze krijgen allen een gasmasker, anti-biotica en een radio die kan zenden en ontvangen.

Tijdens veiligheidsbijeenkomsten in de VS zelf zouden al dia’s zijn getoond van leden van Bin Ladens netwerk Al Qaeda die de afgelopen maand Qatar zijn binnengeslopen.

Lobbyisten. politici en ondernemers zien massaal af van de reis naar het Golfstaatje. Sommigen wachten met hun beslissing tot het laatste moment. De conferentie begint 9 november, volgende week vrijdag.

In de Amerikaanse delegatie zit de Amerikaanse minister van Handel, Robert Zoellick.

Even leek het erop dat de WTO-conferentie verschoven zou worden naar een andere lokatie, maar het vertrek uit het Arabische Qatar zou niet goed vallen bij de Arabische partners in de coalitie tegen het terrorisme.

De regering van Qatar hamert er steeds op dat zij voldoende maatregelen heeft genomen om de veiligheid van de gasten te garanderen.

WTO
Website van Doha

Reacties