Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Kaalo Nederland is de winnaar gewonnen van de verhalenwedstrijd van Partin en Wilde Ganzen. Het bekroonde verhaal, ‘Een droom voor Eyl’, gaat over de Somalische Abdisalam die verbaasd is dat hij in het vissersdorp Eyl vis uit blik geserveerd krijgt. Het is het begin van een particulier initiatief voor het opzetten van een viscoöperatie. “Een mooi voorbeeld…

NinosKaalo Nederland is de winnaar gewonnen van de verhalenwedstrijd van Partin en Wilde Ganzen. Het bekroonde verhaal, ‘Een droom voor Eyl‘, gaat over de Somalische Abdisalam die verbaasd is dat hij in het vissersdorp Eyl vis uit blik geserveerd krijgt. Het is het begin van een particulier initiatief voor het opzetten van een viscoöperatie. “Een mooi voorbeeld is van persoonlijke ‘drive’ die uitmondt in een project met blijvende impact”, aldus de jury.

De prijs voor de mooiste foto ging naar Niños Unidos Peruanos. Niños organiseert dagopvang voor straatkinderen in Cusco, Peru. Ze poetsen na de maaltijd hun tanden met hun eigen tandenborstel.

Meer inzendingen bekijken? Ga naar kleinegoededoelen.nl