Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Vanaf 1 oktober kunnen ondernemers bij Impulsis een lening aanvragen voor een social business in een ontwikkelingsland. Een social business maakt niet alleen winst, maar heeft ook sociale of duurzaamheidsdoelstellingen, zoals inkomensverbetering of milieubehoud. Het nieuwe fonds heet Impulsis Impact Investments. Tot nog toe verstrekte Impulsis uitsluitend subsidies voor projecten in ontwikkelingslanden. Impulsis komt echter…

impulsis vierkantVanaf 1 oktober kunnen ondernemers bij Impulsis een lening aanvragen voor een social business in een ontwikkelingsland. Een social business maakt niet alleen winst, maar heeft ook sociale of duurzaamheidsdoelstellingen, zoals inkomensverbetering of milieubehoud. Het nieuwe fonds heet Impulsis Impact Investments.

Tot nog toe verstrekte Impulsis uitsluitend subsidies voor projecten in ontwikkelingslanden. Impulsis komt echter steeds vaker ondernemers tegen die willen investeren in het opzetten van een bedrijf over zee. Het is voor hen vaak moeilijk om daarvoor financiering te vinden: ze zijn te groot voor microkredieten, maar te klein of risicovol voor reguliere leningen bij de bank.

Het fonds van Impulsis past bij deze tijdgeest, waarin bedrijven en ondernemers een grotere rol krijgen toegedicht bij de aanpak van mondiale armoede. Zo publiceerde het ministerie van deze week een brief over het Dutch Good Growth Fund. Dit fonds, betaald met ontwikkelingsgeld, financiert vanaf volgend jaar investeringen in en of export naar ontwikkelingslanden. 

Aanvragen voor Impulsis Impact Investments kunnen dit jaar nog tot 15 november worden ingediend. Het gaat om leningen van 5.000 tot 50.000 euro. Meer  informatie is te vinden op www.impulsis.nl.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)

Advertentie

MTM-19-19_oneworldbanner_2 (002)