Werelddoeners

Interview – Stichting Meet Kate trekt zich terug uit Ghana. Volgens Meet Kate zijn de doelen van de stichting bereikt, en zijn ze dus overbodig geworden.
Dansende Gambianen
Gambia
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Brillendoekjes in elkaar zetten bij Pactics
Achtergrond – In Cambodja, waar de werkomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie vaak slecht zijn, is Pactics een uitzondering.
Reportage – De komende weken ontvangen vluchtelingen ruim twaalfduizend kaarten waarin Nederlanders ze een warm hart toedragen.
Van ’t web – De Nederlandse koepelorganisatie voor reisorganisaties gaat haar leden ontmoedigen om vrijwilligersreizen naar weeshuizen aan te bieden.
Lijstje – Met deze zeven verduurzamingstips van Wilde Ganzen kan jij je project met een gerust hart overdragen aan je lokale partner.
Maria Segredo in Paúl
Interview – De Rotterdamse Maria Segredo doet met haar stichting goed in haar geboorteland Kaapverdië en introduceerde er onder meer het bejaardentehuis.
Way to Go
Interview – Alef heeft een stichting in Ghana en Zuid-Afrika. OneWorld legde hem dilemma's over ontwikkelingssamenwerking voor.
Van ’t web – Ons gedrag wordt gekenmerkt door emotie en irrationele beslissingen. Hoe beïnvloedt dat het succes van ontwikkelingsprojecten?
Blog – Een brief aan vluchtelingen, over basisschoolleerlingen die brieven schrijven. voor de actie van Vluchtelingenwerk.
Actueel – Even geen zin in familie of vrienden tijdens de feestdagen? Doe dan eens wat anders. Via het platform Opencrib nodig je deze winter vluchtelingen uit.
Interview – De Nederlands-Angolese Mariana (30) zet zich in voor het continent waar ze geboren is.
Foto: Grassroots Economics
Interview – Met 'lokaal geld' kan handel in sloppenwijken in Kenia doorgaan, zelfs in economisch moeilijke tijden.
Foto: Still YouTube
Actueel – De laatste uitzending van onderzoeksprogramma Rambam gaat over vrijwilligerstoerisme in weeshuizen.
Foto: Anna Theuvenet
Way to Go
Interview – Anna groeide op in Nepal, en heeft daar nu een stichting. Wij legden haar zeven dilemma's over ontwikkelingssamenwerking voor.
Jongeren van actiegroep LUCHA. Foto: Anneke Verbraeken
Achtergrond – LUCHA voert vreedzaam actie om het door en door corrupte Congolese systeem te veranderen.
Foto: Still YouTube
Verslag – Organisatie KidsRights reikt ieder jaar de internationale kindervredesprijs uit aan een kind dat zich inzet voor de rechten van kinderen
Stichting Microprojects in Burundi
Actueel – In Burundi zijn veel (aids)weeskinderen. Stichting Microprojects biedt hen hulp en creëert bewustwording om aids uit te roeien.
De houten fietsen aan de Donau. Bron Facebook Deen Travellers
Interview – Naar Mekka op een houten fiets. Waarom zou je dat doen? Rudy en Mohammed vertellen over deze spirituele en duurzame fietsreis.
Interview – Sanne Thijssen (22), Youth Ambassador Seksuele en Reproductieve Gezondheidsrechten (SRGR), is een jonge ambitieuze meid met een missie.
Achtergrond – Kawien Ziedses des Plantes van Oikocredit over het nut van microfinanciering en de kritiek op microkrediet.
Madeline Poclis
Blog – Voor financiële steun kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden aankloppen voor microkrediet. In deze aflevering: Madeline uit de Filipijnen.
Foto: Samuel van de Raa
Way to Go
Interview – Samuel van de Raa groeide in armoede op. Met zijn stichting wil hij zich inzetten voor kansarme kinderen in zijn geboorteland Brazilië.
Vrouwen  in India
Van ’t web – Producten speciaal ontworpen voor ontwikkelingslanden blijken in de praktijk vaak niet goed te werken. Hoe kan dit beter?
Beatrice Uwingabire
Blog – Voor een financieel duwtje in de rug kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden aankloppen voor microkrediet. In deze aflevering: Beatrice uit Rwanda.
Abonneren op