Werelddoeners

Innovatiefestival 2016
Verslag – Ben jij het negatieve nieuws en het idee dat alles achteruit gaat ook zat? Bij het innovationfestival waaide er een frisse wind!
 
 
Achtergrond – Haal dat geld toch eens van je spaarrekening! Niet om uit te geven, maar om armoede mee te bestrijden. Maar hoe werkt dat precies?
Stichting Elimu Mount Elgon, Kenia
Way to Go
Interview – Dit keer in onze Rubriek Way to Go: Ad Waijers van de Keniaanse Stichting Elimu Mount Elgon.
Actueel – Op wereldarmoededag werd de Omarmprijs 2016 uitgereikt aan Amsterdamse initiatieven die zich in zetten tegen armoede.
Dansvoorstelling door studenten voor onderwijs voor kansarme kinderen, India
Fondsenwerving
Event – Kom 25 november naar Utrecht om van Wilde Ganzen te leren hoe je in Brazilië, Ethiopië, India, Kenia, Uganda en Zuid-Afrika donateurs werft.
Rita vertelt over het Walk en Run event
Fondsenwerving
Verslag – Hoe haal je in het buitenland geld op voor je stichting? Bij de Training Lokale fondsenwerving Kenia leerden Particulier Initiatieven hoe dat moet.
Driving with Selvi
Event – Driving with Selvi is een film over een Indiaas meisje dat al jong werd uitgehuwelijkt en opklom tot eerste vrouwelijke taxichauffeur van Zuid India.
Boda boda's in Kenia
Actueel – De Nederlandse ontwikkelingswerker Pieter Buikema bouwde de Keniaanse Twende-app volgens het model van Uber. Voor een brommertaxi op bestelling.
Verslag – Arme mensen zijn enorm geholpen met cash transfers, blijkt tijdens het seminar ‘Leaving no one behind through social protection'.
Onderzoeksdier in Malawi
Interview – In het kader van Werelddierendag interviewt OneWorl Dian Pieters, voorzitter van studentenstichting DIO: Diergeneeskunde In Ontwikkelingssamenwerking.
Interview – Omdat niet iedereen bekend is met de Sustainable Development Goals, startte ondernemer Anne-Marie Rakhorst de campagne '17 doelen die je deelt'.
Fondsenwerving
Tip/Tips – Lokaal fondsenwerven, hoe pak je dat aan? Hier acht tips op een rijtje.
HIV/Aids kliniek in Kenia
Way to go
Interview – NIEUW: onze interviewserie Way to Go! Deze week Chiel Ribbens, voorzitter van Stichting Ondersteuning Kitale Project in Kenia
Hulpverlener Lesbos
Verslag – Bas Zwiers deed vrijwilligerswerk op Lesbos. "Als je noodhulp verleent, moet je je focussen op wat je wél doet."
Betty Asha met Viola
Van ’t web – De Zuid-Sudanese Betty Asha hielp al zo'n 2300 vluchtelingen veilig de grens over met Uganda.
Banner NASF
Prijsvraag
Prijsvraag – Eind november wordt voor de zevende keer de Albert Schweitzer Prijs uitgereikt aan een bijzonder project op het gebied van gezondheid in Afrika.
Achtergrond – In landen als Kenia en Bangladesh is mobiel betalen de normaalste zaak van de wereld. “Juist daar is mobiele technologie het enige wat werkt."
Strategie sessie
Vluchtelingen
Interview – Vluchtelingen in afwachting van een asielprocedure hoeven door stichting NewBees niet alleen meer te wachten. Ze kunnen direct aan de slag.
Van ’t web – Het Nederlandse bedrijf Closing The Loop heeft onlangs zijn miljoenste mobiele telefoon in Afrika ingezameld.
Interview – In zijn nieuwe film 'Les chevaliers blancs' stelt regisseur Joachim Lafosse morele dilemma's van hulporganisaties aan de kaak.
Zorgen moet je doen, niet maken
Actueel – Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de wereld? Dan is Werelddoeners er voor jou.
Training
Event – Nu westerse donoren zich terugtrekken uit ontwikkelingslanden, zijn donateurs in die landen zelf aan zet.
Van ’t web – Sommige hulpexpedities doen meer kwaad dan goed. Vijf vragen die helpen om eens kritisch naar je vrijwilligersplannen te kijken.
cash transfer
Werelddoeners
Gastblog – Er is veel scepsis over ‘zomaar geld geven’ aan arme mensen. Maar dat is onterecht, betogen Jolijn van Haaren en Frank van Kesteren.
Providence en haar dochter Grace verkopen mais in Rwanda
Werelddoeners
Reportage – 100weeks wil geld geven weer leuk wil maken. “We worden de Airbnb van ontwikkelingshulp.”
Abonneren op