Werelddoeners

Tip/Tips – Lokaal fondsenwerven, hoe pak je dat aan? Hier acht tips op een rijtje.
 
 
HIV/Aids kliniek in Kenia
Way to go
Interview – NIEUW: onze interviewserie Way to Go! Deze week Chiel Ribbens, voorzitter van Stichting Ondersteuning Kitale Project in Kenia
Hulpverlener Lesbos
Verslag – Bas Zwiers deed vrijwilligerswerk op Lesbos. "Als je noodhulp verleent, moet je je focussen op wat je wél doet."
Betty Asha met Viola
Van ’t web – De Zuid-Sudanese Betty Asha hielp al zo'n 2300 vluchtelingen veilig de grens over met Uganda.
Banner NASF
Prijsvraag
Prijsvraag – Eind november wordt voor de zesde keer de Albert Schweitzer Prijs 2016 uitgereikt aan een bijzonder project op het gebied van gezondheid in Afrika.
Achtergrond – In landen als Kenia en Bangladesh is mobiel betalen de normaalste zaak van de wereld. “Juist daar is mobiele technologie het enige wat werkt."
Strategie sessie
Vluchtelingen
Interview – Vluchtelingen in afwachting van een asielprocedure hoeven door stichting NewBees niet alleen meer te wachten. Ze kunnen direct aan de slag.
Interview – In zijn nieuwe film 'Les chevaliers blancs' stelt regisseur Joachim Lafosse morele dilemma's van hulporganisaties aan de kaak.
Zorgen moet je doen, niet maken
Actueel – Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de wereld? Dan is Werelddoeners er voor jou.
Training
Event – Nu westerse donoren zich terugtrekken uit ontwikkelingslanden, zijn donateurs in die landen zelf aan zet.
Van ’t web – Sommige hulpexpedities doen meer kwaad dan goed. Vijf vragen die helpen om eens kritisch naar je vrijwilligersplannen te kijken.
cash transfer
Werelddoeners
Gastblog – Er is veel scepsis over ‘zomaar geld geven’ aan arme mensen. Maar dat is onterecht, betogen Jolijn van Haaren en Frank van Kesteren.
Providence en haar dochter Grace verkopen mais in Rwanda
Werelddoeners
Reportage – 100weeks wil geld geven weer leuk wil maken. “We worden de Airbnb van ontwikkelingshulp.”
Deel 3 - Voor het laatste deel van zijn driedelige blog neemt Pepijn je mee naar Albanië.
armoedetoerisme
Verslag – Een paar dagen in een hutje slapen, in de rijstvelden werken en leven van 1 dollar 70 per dag? OneWorld volgde een debat over armoedetoerisme.
Ramadan 2016
Verslag – Tijdens de ramadan ga ik op zoek naar Werelddoeners. First stop: Circle of Influence benefiet iftar in Utrecht
Column – Will van Vugt helpt met haar stichting Het Rottetalent jongeren uit het Routekwartier (Rotterdam) hun talent te ontdekken.
Kinderen in opvanghuizen hebben vaak geen rechten.
Weeshuizen
Blog – Stephen Ucembe vertelt over de nadelige effecten van vrijwilligerswerk in Keniaanse weeshuizen.
Pepijn van Dijk is een week in zuidwest Macedonië voor de eerste editie van het initiatief Fronterra. Een van de belangrijke elementen van het Fronterra concept is het gezamenlijk eten. Overal ter wereld werkt eten als sociaal smeermiddel. Dat doen wij op relatief kleine schaal, aan tafels met zo'n honderd mensen.
Ondernemen in Macedonië
Deel 1 - Macedonië, een prachtige vakantiebestemming maar onder de pracht van het land schuilen vele open wonden die de bevolking in tweeën splijt.
Foto: Laaroussi Abderazak.
Actueel – Mohamed Sayem overleed afgelopen weekend bij een auto-ongeluk. Hij wist als geen ander Nederland en Marokko dichter bij elkaar te brengen.
Ruud Bakhuizen op projectbezoek
Interview – Een Nederlandse Bill Gates wil hij niet genoemd worden, maar Ruud Bakhuizen gebruikt zijn vermogen wel om goed te doen - en hij is even eigenwijs.
Vrijwilligerswerk naar weeshuis brengt grote risico's mee voor kinderen
Column – Volunteer Correct-medeoprichter Reinier Vriend vindt dat het voor eens en altijd over moet zijn met vrijwilligersreizen naar kinderhuizen.
Blog – OneWorld volgt de thee-industrie in Oost-Afrika. Valerie van FRANK verkent buurland Rwanda en ontdekt er de opkomst van traditionele theeproductie.
Achtergrond – Op de door Nathalie Rietman opgezette school, krijgen 115 kinderen een uitgebreid lespakket en elke dag ontbijt en lunch.
Abonneren op