Werelddoeners

Blog – OneWorld volgt Noraly Schiet tijdens haar vrijwilligerswerk bij Women in Leadership in Busembatia, Uganda. Deel 4.
Hulpprojecten
Actueel – Vijf journalisten van het African Investigative Publishing Collective onderzochten wie er het meest profiteert van hulpprojecten.
Amal en Barra
Reportage – Refugees@campus is een succesvol project waarin de ene student de ander op weg helpt. Met hun studiekeuze, met de taal en door te luisteren.
Tabled
Interview – Roel Rutgers geeft weeskinderen een toekomstperspectief met zijn nieuwe project.
Jeroen Swolfs
Interview – Fotograaf Jeroen Swolfs reisde de hele wereld over om foto's te maken van het straatbeeld
LGBT
Actueel – In Zimbabwe is homoseksualiteit strafbaar. Harde realiteit LGBTQ-gemeenschap. Maar ondergronds wordt gewerkt aan emancipatie en decriminalisering.
Vervuild waterijsje
Van ’t web – Waterijsjes als project voor bewustwording.
Wedstrijd – Onno-Sven Tromp woonde vier jaar in Tanzania en Uganda en bewerkte zijn ervaringen tot zijn debuutroman: Fantoomregen.
Van ’t web – Daisy Scholte deed twaalf jaar geleden vrijwilligerswerk in India. Nu ze meer weet over de keerzijde van vrijwilligerswerk heeft ze spijt.
Interview – Een interview met de Pakistaanse feminist en mensenrechtenactivist Zehra Khan die zich inzet voor de 'home based workers' in Pakistan.
Foto: Flickr/ HAMZA BUTT
Way to Go
Lijstje – In deze laatste aflevering van de Way to Go serie blikken we terug op dertien werelddoeners.
Talitha en Josette
Achtergrond – Hoogleraar Josette Dijkhuizen helpt ex-prostituees, vluchtelingen en andere overlevenden van geweld met het opzetten van een bedrijf.
Startende Werelddoeners
Achtergrond – OneWorld spreekt met Rachida Boukhriss over projectfinanciering van Wilde Ganzen.
Stichting Meet Kate stopt
Video – Stichting Meet Kate trekt zich terug uit Ghana. Volgens Meet Kate zijn de doelen van de stichting bereikt, en zijn ze dus overbodig geworden.
Blog – OneWorld volgt Noraly Schiet tijdens haar vrijwilligerswerk bij Women in Leadership in Busembatia, Uganda. Deel 3.
Moederdag
Actueel – Moederdag een feestdag? Fotograaf Peter te Ruiter wil stilstaan bij alle moeders, wereldwijd.
houtenfiets
Interview – Rudy en Mohammed gingen op een houten fiets naar Mekka. Hoe gaat het nu met ze?
Interview – Nadat de Keniaanse Africa Divine Church een training in fondsenwerving volgde, haalde de organisatie in eigen gemeenschap bijna 50.000 euro op,
Way to Go
Interview – Nimal Samantha van Oort is de oprichter van de NONA Foundation. OneWorld legt hem zeven dilemma's over ontwikkelingssamenwerking voor.
One to Share doneren
Interview – Stichting One to Share biedt een nieuwe en persoonlijke manier van doneren aan. Oprichter Jorien Veenstra belicht de meerwaarde van hun werkwijze.
Kennissessie tijdens de Burkina Faso platform-dag
Interview – Bijna alle Nederlandse organisaties die in Burkina Faso werken zijn aangesloten bij het Burkina Faso Platform. Wat kunnen we van hen leren?
Van ’t web – Nederlanders geven steeds minder geld aan goede doelen, blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit.
Startende Werelddoeners
Lijstje – Rachida Boukhriss weet alles over fondsenwerving communicatie en het opzetten van een eigen project. Ze geeft adviezen aan startende werelddoeners.
Van ’t web – Gynaecoloog en vrouwenactivist Gildo Byamungu is vorige week in Congo vermoord.
Fietsen
Van ’t web –  Bedelen op reis om kosten te besparen, wat vind jij daarvan? Oneworld geeft alternatieven voor goedkoop reizen.
Abonneren op