Werelddoeners

Foto: Still YouTube
Verslag – Organisatie KidsRights reikt ieder jaar de internationale kindervredesprijs uit aan een kind dat zich inzet voor de rechten van kinderen
Stichting Microprojects in Burundi
Actueel – In Burundi zijn veel (aids)weeskinderen. Stichting Microprojects biedt hen hulp en creëert bewustwording om aids uit te roeien.
De houten fietsen aan de Donau. Bron Facebook Deen Travellers
Interview – Naar Mekka op een houten fiets. Waarom zou je dat doen? Rudy en Mohammed vertellen over deze spirituele en duurzame fietsreis.
Interview – Sanne Thijssen (22), Youth Ambassador Seksuele en Reproductieve Gezondheidsrechten (SRGR), is een jonge ambitieuze meid met een missie.
Madeline Poclis
Blog – Voor financiële steun kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden aankloppen voor microkrediet. In deze aflevering: Madeline uit de Filipijnen.
Foto: Samuel van de Raa
Way to Go
Interview – Samuel van de Raa groeide in armoede op. Met zijn stichting wil hij zich inzetten voor kansarme kinderen in zijn geboorteland Brazilië.
Vrouwen  in India
Van ’t web – Producten speciaal ontworpen voor ontwikkelingslanden blijken in de praktijk vaak niet goed te werken. Hoe kan dit beter?
Beatrice Uwingabire
Blog – Voor een financieel duwtje in de rug kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden aankloppen voor microkrediet. In deze aflevering: Beatrice uit Rwanda.
Kinderen in Jossam
Fondsenwerving
Interview – Stichting Kidshare haalt op verschillende manieren geld op voor hun projecten in Kenia. "Belangrijk is dat mensen ons kennen. We raken ze."
De veerkracht van Nepal
Fotoreportage – Wat doe je wanneer je stichting in het buitenland getroffen wordt door een zware aardbeving?
Interview – "Af en toe de Titanic kijken en heel hard huilen, dat lucht wel op”, lacht Nynke als ze vertelt hoe ze het werken in Calais volhoudt.
Vrouwen op de markt van Kongoussi
Way to Go
Interview – Deze week Simon van der Maal van Stichting Samenwerking Geldrop-Burkina Faso
Chanteun Ban
Blog – Voor financiële steun kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden aankloppen voor microkrediet. In deze aflevering: Chanteun uit Cambodja.
Afrikadag
Verslag – Wat is vrijheid en hoe bevecht je die? Daarover gingen collega-artiesten Sams’K le Jah en Typhoon met elkaar in gesprek tijdens de Afrikadag.
Van ’t web – Niet meer erfgenamen, maar vermogende werknemers en ondernemers zijn de grootste filantropen.
Etalage Tante Pollewop
Interview – Pollewoppen voor het goede doel. De opbrengst van een Tilburgse tweedehandskledingwinkel gaat naar een Keniaanse stichting. Twee vliegen in één klap.
Haïti na de orkaan Matthew
Gastblog – Talitha Stam bezoekt haar geboorteland Haïti na orkaan Matthew en ziet met eigen ogen de verwoesting, maar ook de veerkracht van de bevolking.
School monitoring
Interview – Het lukt stichting Samsara om zich - zonder consequenties voor de betrokkenen - in 2016 op te heffen. Wat is haar succesformule?
Innovatiefestival 2016
Verslag – Ben jij het negatieve nieuws en het idee dat alles achteruit gaat ook zat? Bij het innovationfestival waaide er een frisse wind!
Achtergrond – Haal dat geld toch eens van je spaarrekening! Niet om uit te geven, maar om armoede mee te bestrijden. Maar hoe werkt dat precies?
Stichting Elimu Mount Elgon, Kenia
Way to Go
Interview – Dit keer in onze Rubriek Way to Go: Ad Waijers van de Keniaanse Stichting Elimu Mount Elgon.
Actueel – Op wereldarmoededag werd de Omarmprijs 2016 uitgereikt aan Amsterdamse initiatieven die zich in zetten tegen armoede.
Dansvoorstelling door studenten voor onderwijs voor kansarme kinderen, India
Fondsenwerving
Event – Kom 25 november naar Utrecht om van Wilde Ganzen te leren hoe je in Brazilië, Ethiopië, India, Kenia, Uganda en Zuid-Afrika donateurs werft.
Rita vertelt over het Walk en Run event
Fondsenwerving
Verslag – Hoe haal je in het buitenland geld op voor je stichting? Bij de Training Lokale fondsenwerving Kenia leerden Particulier Initiatieven hoe dat moet.
Driving with Selvi
Event – Driving with Selvi is een film over een Indiaas meisje dat al jong werd uitgehuwelijkt en opklom tot eerste vrouwelijke taxichauffeur van Zuid India.
Abonneren op