Zwarte Amerikanen willen naar 'huis'

29-07-2015
Door: OneWorld Redactie
Bron: This is Africa
Zwarte Amerikanen willen terug naar Afrika
Foto: #WeWantToGoHome-campagne
Een groep zwarte Amerikanen wil 'terug' naar Afrika om te ontsnappen aan wat zij noemen de onderdrukking in eigen land. Met de petitie #WeWantToGoHome worden Afrikaanse overheden verzocht hun grenzen te openen voor Afro-Amerikaanse asielzoekers die naar Afrika willen.
Van ’t web – 

In de petitie - onder de aandacht gebracht door This is Africa - wordt benadrukt dat Afrika geen homogeen toevluchtsoord is en dat de zwarte Amerikanen in ruil voor asiel waardevolle kennis en kunde meebrengen. Initiatiefnemer Brenda Pearson zegt te begrijpen dat Afrika een continent is bestaande uit vele verschillende culturen en dus geen one-size-fits-all plek waar we naar kunnen terugkeren. Pearson: "We vragen simpelweg om de mogelijkheid om terug te keren naar de geboortegrond van onze voorouders, om opnieuw te kunnen beginnen en ons trauma te verwerken. In ruil daarvoor brengen we alle talenten, vaardigheden en rijkdom uit Amerika mee. Zo kunnen we helpen jullie naties groot te maken, terwijl jullie culturele identiteit behouden blijft.”

Met de petitie wil Pearson 2500 handtekeningen ophalen. De #WeWantToGoHome beweging heeft ook een Facebookpagina waarop ruim 1700 mensen het initiatief ondersteunen.

Reacties